Główny Inspektorat Weterynarii w Warszawie

Ogłoszenie o naborze nr 34395ARCHIWALNE z dnia 19.09.2018 r.

  • Oferty do
    30

    września

    2018

  • Wymiar etatu
    1
  • Stanowiska
    1
  • Status
    koniec naboru
  • Dodatkowe
    Pierwszeństwo dla osób z niepełnosprawnościami

    Ogłoszenie z tym symbolem oznacza, że pierwszeństwo w zatrudnieniu mają osoby z niepełnosprawnościami, które spełniają wszystkie następujące warunki

    • złożyły w terminie ofertę wraz z dokumentem potwierdzającym niepełnosprawność,
    • spełniają warunki wymienione w ogłoszeniu,
    • po rekrutacji znalazły się w gronie najlepszych kandydatów.
Nabór zakończony. Wynik naboru dostępny jest TUTAJ


Dyrektor Generalny poszukuje kandydatów/kandydatek na stanowisko

starszy specjalista

do spraw: bezpieczeństwa żywności pochodzenia zwierzęcego

w Biurze Bezpieczeństwa Żywności Pochodzenia Zwierzęcego



Miejsce wykonywania pracy:

Warszawa

Adres urzędu:

Główny Inspektorat Weterynarii
ul. Wspólna 30
00-930 Warszawa

WARUNKI PRACY

Praca biurowa wykonywana przy użyciu komputera oraz urządzeń techniki biurowej (kserokopiarka, skaner, niszczarka). Praca wykonywana w pozycji przemiennej na terenie Głównego Inspektoratu Weterynarii lub na zewnątrz (delegacje). Miejsce i otoczenie organizacyjno–techniczne stanowiska pracy: Stanowisko pracy zlokalizowane jest w pomieszczeniu biurowym na IV lub V piętrze w budynku Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi przy ul. Wspólnej 30. Ze względu na konstrukcję budynku – okna w pomieszczeniach biurowych na V piętrze zamontowane są w połaciach dachowych. Budynek dostosowany jest do potrzeb osób niepełnosprawnych poprzez: zapewnienie odpowiedniej szerokości drzwi i ciągów komunikacyjnych, brak progów na ciągach komunikacyjnych, dostosowanie toalet. Platformy przyschodowe zamontowane są przy schodach wewnętrznych prowadzących z holu głównego na korytarze parteru oraz przy wejściu do budynku od ul. Żurawiej. Budynek może stwarzać problemy komunikacyjne dla osób niepełnosprawnych ruchowo ze względu na korytarze dzielone drzwiami z samozamykaczami.

ZAKRES ZADAŃ

  • Ustalanie ogólnych kierunków działania i szczegółowych zasad postępowania terenowych organów Inspekcji Weterynaryjnej w zakresie kontroli bezpieczeństwa mięsa czerwonego, produktów mięsnych i innych produktów pochodnych przeznaczonych do spożycia przez ludzi oraz w zakresie kontroli zgodności z kryteriami mikrobiologicznymi środków spożywczych pochodzenia zwierzęcego, w celu ujednolicenia postępowania terenowych organów Inspekcji Weterynaryjnej.
  • Prowadzenie spraw związanych z nadzorem nad przestrzeganiem warunków weterynaryjnych oraz bezpieczeństwem mięsa czerwonego, produktów mięsnych i innych produktów pochodnych przeznaczonych do spożycia przez ludzi oraz zgodności z kryteriami mikrobiologicznymi środków spożywczych pochodzenia zwierzęcego.
  • Opracowywanie projektów instrukcji/wytycznych Głównego Lekarza Weterynarii, a także projektów procedur dotyczących postępowania organów Inspekcji Weterynaryjnej w zakresie urzędowych kontroli bezpieczeństwa mięsa czerwonego, produktów mięsnych i innych produktów pochodnych przeznaczonych do spożycia przez ludzi, jak również przy weryfikacji zgodności z kryteriami mikrobiologicznymi środków spożywczych pochodzenia zwierzęcego.
  • Ustalanie warunków weterynaryjnych obowiązujących przy produkcji oraz wywozie mięsa czerwonego, produktów mięsnych i innych produktów pochodnych przeznaczonych do spożycia przez ludzi (wzory weterynaryjnych świadectwa zdrowia, opracowywanie kwestionariuszy, tworzenie list specyficznych zakładów zatwierdzonych na kraje trzecie), w celu umożliwienia ich eksportu do państw trzecich.
  • Przygotowywanie audytów krajów trzecich mających na celu zatwierdzenie zakładów sektora mięsa czerwonego do eksportu, udział w wyżej wymienionych audytach, opracowywanie wniosków pokontrolnych oraz uwag do protokołów i raportów pokontrolnych.
  • Przygotowywanie audytów FVO mających na celu weryfikację prawidłowego (zgodnego z wymaganiami UE) funkcjonowania nadzoru nad zakładami mięsa czerwonego oraz zgodności z kryteriami mikrobiologicznymi środków spożywczych pochodzenia zwierzęcego, udział w wyżej wymienionych audytach, opracowywanie wniosków pokontrolnych oraz uwag do raportów i zaleceń pokontrolnych.
  • Współpraca z instytucjami rządowymi i organizacjami pozarządowymi w sprawach dotyczących wymagań weterynaryjnych dla mięsa czerwonego, produktów mięsnych i innych produktów pochodnych przeznaczonych do spożycia przez ludzi oraz kryteriów mikrobiologicznych dla środków spożywczych pochodzenia zwierzęcego w celu realizacji zadań związanych z nadzorem nad bezpieczeństwem żywności pochodzenia zwierzęcego.
  • Opiniowanie w zakresie właściwości Biura projektów aktów prawnych opracowanych przez inne instytucje, przesłanych w ramach uzgodnień resortowych i międzyresortowych, w celu weryfikacji ich spójności z innymi normami prawnymi / dostosowania ich do polskich realiów.
  • Opiniowanie wytycznych, przewodników dobrych praktyk higienicznych i produkcyjnych przygotowanych przez KE i organizacje branżowe w wyżej wymienionym zakresie dotyczącym bezpieczeństwa żywności.
  • Przygotowanie wkładów do instrukcji dla przedstawiciela Polski na posiedzenia grup roboczych KE oraz SCoPAFF w zakresie bezpieczeństwa mięsa czerwonego, produktów mięsnych i innych produktów pochodnych przeznaczonych do spożycia przez ludzi oraz udział w grupach roboczych ds. kryteriów mikrobiologicznych dla środków spożywczych pochodzenia zwierzęcego. /Zbieranie i uzgadnianie wkładów do instrukcji dla przedstawiciela Polski na posiedzenia grup roboczych KE oraz SCoPAFF, jak również udział w grupach roboczych i stałych komitetach KE.
  • Koordynuje przygotowanie wkładu do zintegrowanego wieloletniego krajowego planu urzędowych kontroli żywności i pasz w części dotyczącej Biura Bezpieczeństwa Żywności Pochodzenia Zwierzęcego.

WYMAGANIA NIEZBĘDNE

  • Wykształcenie: wyższe weterynaryjne lub technologia żywności
  • staż pracy: 4 lata praca w Inspekcji Weterynaryjnej lub administracji publicznej na stanowisku o podobnym zakresie obowiązków
  • Wiedza: znajomość przepisów weterynaryjnych w zakresie bezpieczeństwa żywności pochodzenia zwierzęcego, urzędowych kontroli i ochrony zwierząt.
  • Kompetencje: kreatywność, samodzielność, inicjatywa, rzetelność, komunikatywność, terminowość.
  • Umiejętności: dobra organizacja pracy własnej, praca pod presją czasu, umiejętność pracy w zespole.
  • Znajomość języka angielskiego na poziomie B2
  • Posiadanie obywatelstwa polskiego
  • Korzystanie z pełni praw publicznych
  • Nieskazanie prawomocnym wyrokiem za umyślne przestępstwo lub umyślne przestępstwo skarbowe

WYMAGANIA DODATKOWE

  • Przeszkolenie: zasady wdrażania i funkcjonowania systemu HACCP

DOKUMENTY I OŚWIADCZENIA NIEZBĘDNE

  • Życiorys/CV i list motywacyjny
  • Kopie dokumentów potwierdzających spełnienie wymagania niezbędnego w zakresie wykształcenia
  • Kopie dokumentów potwierdzających spełnienie wymagania niezbędnego w zakresie doświadczenia zawodowego / stażu pracy
  • Klauzula informacyjna RODO
  • Oświadczenie o wyrażeniu zgody na przetwarzanie danych osobowych do celów naboru
  • Oświadczenie o posiadaniu obywatelstwa polskiego albo kopia dokumentu potwierdzającego posiadanie polskiego obywatelstwa
  • Oświadczenie o korzystaniu z pełni praw publicznych
  • Oświadczenie o nieskazaniu prawomocnym wyrokiem za umyślne przestępstwo lub umyślne przestępstwo skarbowe

DOKUMENTY I OŚWIADCZENIA DODATKOWE

  • Kopia dokumentu potwierdzającego niepełnosprawność - w przypadku kandydatek/kandydatów, zamierzających skorzystać z pierwszeństwa w zatrudnieniu w przypadku, gdy znajdą się w gronie najlepszych kandydatek/kandydatów

TERMINY I MIEJSCE SKŁADANIA DOKUMENTÓW

  • Dokumenty należy złożyć do: 30.09.2018
  • Decyduje data: stempla pocztowego / osobistego dostarczenia oferty do urzędu
  • Miejsce składania dokumentów:
    Główny Inspektorat Weterynarii
    ul. Wspólna 30
    00-930 Warszawa
    z dopiskiem: „oferta pracy” i numerem ogłoszenia.

DANE OSOBOWE - KLAUZULA INFORMACYJNA

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólnego rozporządzenia o ochronie danych), (dalej: RODO), Główny Lekarz Weterynarii informuje, że: 1) administratorem danych osobowych pozyskiwanych w ramach zadań realizowanych przez Główny Inspektorat Weterynarii jest Główny Lekarz Weterynarii (adres siedziby: ul. Wspólna 30, 00-930 Warszawa, kontakt: e-mail: wet@wetgiw.gov.pl, tel.: (48) 22 623 17 17, 22 623 20 89); 2) celem przetwarzania danych osobowych jest zapewnienie sprawnego oraz prawidłowego przebiegu postępowania rekrutacyjnego organizowanego przez Główny Inspektorat Weterynarii zgodnie z ustawą z dnia 21 listopada 2008 r. o służbie cywilnej; 3) podanie danych osobowych jest dobrowolne. Niepodanie danych uniemożliwi udział w postępowaniu rekrutacyjnym; 4) Główny Lekarz Weterynarii nie posiada uprawnień do wydawania decyzji, o której mowa w art. 22 ust. 1 RODO, co oznacza, że żadne rozstrzygnięcia dotyczące Państwa nie będą zapadać automatycznie oraz nie będą tworzone Państwa profile; 5) dane osobowe będą przetwarzane do dnia upływu 3 miesięcy od dnia nawiązania stosunku pracy z osobą wyłonioną w drodze naboru; 6) imię i nazwisko wybranego kandydata oraz jego miejsce zamieszkania w rozumieniu przepisów Kodeksu cywilnego zostaną umieszczone na powszechnie dostępnych stronach Biuletynu Informacji Publicznej Głównego Inspektoratu Weterynarii oraz Kancelarii Prezesa Rady Ministrów; 7) każdy, którego dane osobowe są przetwarzane, ma prawo do żądania dostępu do swoich danych osobowych, ich sprostowania lub ograniczenia przetwarzania oraz do cofnięcia zgody na przetwarzanie danych osobowych w dowolnym momencie; cofnięcie zgody pozostanie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem; 8) w sprawach z zakresu ochrony danych osobowych przetwarzanych w Głównym Inspektoracie Weterynarii możliwy jest kontakt pod adresem mailowym: iod@wetgiw.gov.pl lub telefonicznym: (48) 22 623 24 81; 9) każdy, którego dane osobowe są przetwarzane w Głównym Inspektoracie Weterynarii ma prawo wnieść skargę do organu nadzorczego, którym w Polsce jest Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych, adres siedziby: ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa. //miejscowość, data, imię, nazwisko, podpis//

INNE INFORMACJE:

W miesiącu poprzedzającym datę upublicznienia ogłoszenia wskaźnik zatrudnienia osób niepełnosprawnych w urzędzie, w rozumieniu przepisów o rehabilitacji zawodowej i społecznej oraz zatrudnianiu osób niepełnosprawnych, nie wynosi co najmniej 6%.

Nasz urząd jest pracodawcą równych szans i wszystkie aplikacje są rozważane z równą uwagą bez względu na płeć, wiek, niepełnosprawność, rasę, narodowość, przekonania polityczne, przynależność związkową, pochodzenie etniczne, wyznanie, orientacje seksualną czy też jakąkolwiek inną cechę prawnie chronioną.

Umowa o pracę od 02.11.2018.

Proponowane wynagrodzenie zasadnicze ok. 4400 zł brutto.

Dokumenty złożone w aplikacji nie będą zwracane. Prosimy o rzetelne przygotowanie aplikacji. List motywacyjny, życiorys, klauzula informacyjna i wszystkie oświadczenia muszą być opatrzone datą i własnoręcznie podpisane. Życiorys powinien zawierać zgodę na przetwarzanie danych osobowych o treści: "Na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólnego rozporządzenia o ochronie danych), wyrażam zgodę na przetwarzanie danych osobowych zawartych w mojej ofercie pracy w celach związanych z rekrutacją i zatrudnieniem."

Oferty niekompletne i dostarczone po terminie (decyduje data stempla pocztowego) nie będą rozpatrywane. Kandydaci zakwalifikowani do naboru zostaną powiadomieni telefoniczne lub e-mailem o jego terminie.

Wzór oświadczeń i klauzula informacyjna dla kandydata do pobrania ze strony www.wetgiw.gov.pl > Inspekcja Weterynaryjna > Praca > Informacja o wymaganych dokumentach i oświadczeniach.
Dodatkowe informacje: 22-623-13-29.



Liczba odwiedzin: 2726

Wytworzył/odpowiada: Dyrektor Generalny

Jednostka organizacyjna: Główny Inspektorat Weterynarii w Warszawie

Udostępnił: Ewa Mazowiecka

Komórka organizacyjna: Biuro Organizacyjne

Wprowadzono: 19.09.2018

Strona używa plików cookies, aby ułatwić Tobie korzystanie z serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza wyrażenie zgody. Więcej informacji w Polityce prywatności.

×