Główny Inspektorat Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych w Warszawie
Ogłoszenie o naborze nr 6806ARCHIWALNE z dnia 23.12.2016 r.
-
Oferty do
4
stycznia
2017
-
Wymiar etatu
1
-
Stanowiska
1
-
Status
koniec naboru
-
Dodatkowe
Pierwszeństwo dla osób z niepełnosprawnościami
Ogłoszenie z tym symbolem oznacza, że pierwszeństwo w zatrudnieniu mają osoby z niepełnosprawnościami, które spełniają wszystkie następujące warunki
- złożyły w terminie ofertę wraz z dokumentem potwierdzającym niepełnosprawność,
- spełniają warunki wymienione w ogłoszeniu,
- po rekrutacji znalazły się w gronie najlepszych kandydatów.
Dyrektor Generalny poszukuje kandydatów/kandydatek na stanowisko
starszy specjalista
w Biurze Orzecznictwa, Legislacji i Laboratoriów - Wydział Laboratoriów i Zadań Delegowanych
Warszawa
00-930 Warszawa, ul. Wspólna 30
WARUNKI PRACY
ZAKRES ZADAŃ
- Przedstawianie wniosków wynikających z analizy zapotrzebowania poszczególnych biur GIJHARS na wykonywanie analiz laboratoryjnych przez Laboratoria oraz opracowywanie planów działań z uwzględnieniem zakresu i ilości próbek do badań w celu ich prawidłowego rozdzielenia pomiędzy poszczególne laboratoria.
- Realizacja zadań wynikających z funkcjonowania Punktu kontaktowego ds. oszustw związanych z żywnością.
- Przedstawianie wniosków wynikających z gromadzonych i aktualizowanych danych dotyczących laboratoriów w zakresie: możliwości analitycznych, stanu zatrudnienia w laboratoriach i kwalifikacji personelu, wykorzystania sprzętu, warunków lokalowych, możliwości szkoleniowych oraz zakresu akredytacji w celu posiadania aktualnej i rzetelnej informacji dotyczącej laboratoriów.
- Sprawdzanie i przedstawianie wniosków ze sprawozdań kwartalnych i rocznych z działalności analitycznej laboratoriów w celu sprawowania prawidłowego nadzoru nad Laboratoriami.
- Realizacja zadań związanych z nadzorem nad laboratoriami poprzez wizytacje w laboratoriach w celu zaznajomienia się z nimi i przedstawianie wniosków do strategii funkcjonowania laboratoriów.
- Monitorowanie prac w laboratoriach związanych z systemem zarządzania jakością i rozszerzeniem zakresu ich akredytacji zgodnie ze specjalizacją w celu zwiększenia ilości w laboratoriach metodyk badawczych objętych akredytacją.
WYMAGANIA NIEZBĘDNE
- Wykształcenie: wyższe chemiczne, rolnicze lub pokrewne
- doświadczenie zawodowe: 3 miesiące w obszarze analityki laboratoryjnej artykułów rolno-spożywczych
- Znajomość Kodeksu postępowania administracyjnego.
- Znajomość funkcjonowania rynków rolnych i przepisów prawa żywnościowego.
- Umiejętność pracy w zespole.
- Umiejętność przekazywania informacji.
- Umiejętność zgłaszania konstruktywnych wniosków usprawniających pracę zespołu.
- Posiadanie obywatelstwa polskiego
- Korzystanie z pełni praw publicznych
- Nieskazanie prawomocnym wyrokiem za umyślne przestępstwo lub umyślne przestępstwo skarbowe
WYMAGANIA DODATKOWE
- Znajomość systemu zarządzania jakością.
- Wiedza w zakresie technologii produkcji artykułów rolno-spożywczych.
- Znajomość metod analitycznych i instrumentalnych stosowanych przy ocenie jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych.
- Znajomość obsługi komputera w zakresie MS Office oraz Internetu.
- Znajomość języka angielskiego na poziomie komunikatywnym.
DOKUMENTY I OŚWIADCZENIA NIEZBĘDNE
- Życiorys/CV i list motywacyjny
- Kopie dokumentów potwierdzających spełnienie wymagania niezbędnego w zakresie wykształcenia
- Kopie dokumentów potwierdzających spełnienie wymagania niezbędnego w zakresie doświadczenia zawodowego / stażu pracy
- np. świadectwa pracy, zaświadczenie o doświadczeniu zawodowym w określonym obszarze, zakres obowiązków, opis stanowiska podpisane przez poprzednie miejsce stażu/praktyk/pracy
- Oświadczenie o posiadaniu obywatelstwa polskiego albo kopia dokumentu potwierdzającego posiadanie polskiego obywatelstwa
- Oświadczenie o wyrażeniu zgody na przetwarzanie danych osobowych do celów naboru
- Oświadczenie o korzystaniu z pełni praw publicznych
- Oświadczenie o nieskazaniu prawomocnym wyrokiem za umyślne przestępstwo lub umyślne przestępstwo skarbowe
DOKUMENTY I OŚWIADCZENIA DODATKOWE
- Kopia dokumentu potwierdzającego niepełnosprawność - w przypadku kandydatek/kandydatów, zamierzających skorzystać z pierwszeństwa w zatrudnieniu w przypadku, gdy znajdą się w gronie najlepszych kandydatek/kandydatów
TERMINY I MIEJSCE SKŁADANIA DOKUMENTÓW
- Dokumenty należy złożyć do: 04.01.2017
- Decyduje data: wpływu oferty do urzędu
- Miejsce składania dokumentów:
Główny Inspektorat Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych, ul. Wspólna 30, 00-930 Warszawa
INNE INFORMACJE:
W miesiącu poprzedzającym datę upublicznienia ogłoszenia wskaźnik zatrudnienia osób niepełnosprawnych w urzędzie, w rozumieniu przepisów o rehabilitacji zawodowej i społecznej oraz zatrudnianiu osób niepełnosprawnych, nie wynosi co najmniej 6%.
Wymagane oświadczenia, życiorys i list motywacyjny wymienione w ogłoszeniu powinny być własnoręcznie podpisane przez kandydatkę/kandydata składającego ofertę. Prosimy o umieszczenie na ofercie dopisku "starszy specjalista BOL". Imiona i nazwiska kandydatów, którzy spełniają wymagania formalne, stanowią informację publiczną w zakresie objętym wymaganiami określonymi w ogłoszeniu o naborze. Oferty kandydatów otrzymane po terminie lub niespełniające stawianych wymagań formalnych nie biorą udziału w kolejnym etapie selekcji. Kandydaci, którzy zakwalifikowali się do kolejnych etapów naboru, będą o tym informowani telefonicznie lub za pomocą poczty elektronicznej.
Postępowanie kwalifikacyjne w GIJHARS składa się z następujących etapów: I etap - test wiedzy i/lub sprawdzian umiejętności; II etap - rozmowa kwalifikacyjna. Warunkiem przejścia do drugiego etapu jest uzyskanie przez kandydatkę/kandydata w I etapie minimum 60% poprawnych odpowiedzi. Dokumenty nadesłane przez kandydatów przechowywane są przez okres trzech miesięcy od dnia zatrudnienia wybranego kandydata/kandydatki lub od dnia zakończenia naboru bez wyłonienia kandydatki/kandydata. Po tym terminie dokumenty są komisyjnie niszczone.
Do składania dokumentów zachęcamy również osoby niepełnosprawne. Dodatkowe informacje można uzyskać pod nr. tel. 022 623 29 29.