Główny Inspektorat Weterynarii w Warszawie

Ogłoszenie o naborze nr 12601ARCHIWALNE z dnia 03.07.2017 r.

  • Oferty do
    12

    lipca

    2017

  • Wymiar etatu
    1
  • Stanowiska
    1
  • Status
    koniec naboru
  • Dodatkowe
    Pierwszeństwo dla osób z niepełnosprawnościami

    Ogłoszenie z tym symbolem oznacza, że pierwszeństwo w zatrudnieniu mają osoby z niepełnosprawnościami, które spełniają wszystkie następujące warunki

    • złożyły w terminie ofertę wraz z dokumentem potwierdzającym niepełnosprawność,
    • spełniają warunki wymienione w ogłoszeniu,
    • po rekrutacji znalazły się w gronie najlepszych kandydatów.
    Zastępstwo

    Ogłoszenie z tym symbolem oznacza, że urząd poszukuje kandydatów do pracy na czas przewidywanej nieobecności swojego pracownika. Jeśli w ogłoszeniu nie wskazano okresu zastępstwa, możesz o to spytać w urzędzie. Osoba zatrudniona na zastępstwo jest członkiem korpusu służby cywilnej.

Nabór zakończony. Wynik naboru dostępny jest TUTAJ


Dyrektor Generalny poszukuje kandydatów/kandydatek na stanowisko

specjalista

do spraw: bezpieczeństwa żywności pochodzenia zwierzęcego

w Biurze Bezpieczeństwa Żywności Pochodzenia Zwierzęcego



Miejsce wykonywania pracy:

Warszawa

Adres urzędu:

Główny Inspektorat Weterynarii
ul. Wspólna 30
00-930 Warszawa

WARUNKI PRACY

Warunki dotyczące charakteru pracy na stanowisku i sposobu wykonywania zadań: Praca biurowa wykonywana przy użyciu komputera oraz urządzeń techniki biurowej (kserokopiarka, skaner, niszczarka). Praca wykonywana w pozycji przemiennej na terenie Głównego Inspektoratu Weterynarii lub na zewnątrz (delegacje). Miejsce i otoczenie organizacyjno–techniczne stanowiska pracy: Stanowisko pracy zlokalizowane jest w pomieszczeniu biurowym na IV lub V piętrze w budynku Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi przy ul. Wspólnej 30. Ze względu na konstrukcję budynku – okna w pomieszczeniach biurowych na V piętrze zamontowane są w połaciach dachowych. Budynek dostosowany jest do potrzeb osób niepełnosprawnych poprzez: zapewnienie odpowiedniej szerokości drzwi i ciągów komunikacyjnych, brak progów na ciągach komunikacyjnych, dostosowanie toalet. Platformy przyschodowe zamontowane są przy schodach wewnętrznych prowadzących z holu głównego na korytarze parteru oraz przy wejściu do budynku od ul. Żurawiej. Budynek może stwarzać problemy komunikacyjne dla osób niepełnosprawnych ruchowo ze względu na korytarze dzielone drzwiami z samozamykaczami.

ZAKRES ZADAŃ

  • Ustalanie ogólnych kierunków działania i szczegółowych zasad postępowania organów Inspekcji Weterynaryjnej w zakresie bezpieczeństwa mięsa drobiowego i produktów mięsnych, jaj i produktów jajecznych przeznaczonych do spożycia przez ludzi, w celu ujednolicenia postępowania terenowych organów Inspekcji Weterynaryjnej.
  • Prowadzenie spraw związanych z nadzorem nad przestrzeganiem warunków weterynaryjnych oraz bezpieczeństwem mięsa drobiowego i produktów mięsnych, jaj i produktów jajecznych.
  • Opracowywanie projektów instrukcji/wytycznych Głównego Lekarza Weterynarii, a także projektów procedur dotyczących postępowania organów Inspekcji Weterynaryjnej w zakresie urzędowych kontroli bezpieczeństwa mięsa drobiowego i produktów mięsnych, jaj i produktów jajecznych przeznaczonych do spożycia przez ludzi.
  • Ustalanie warunków weterynaryjnych obowiązujących przy produkcji oraz wywozie mięsa drobiowego i produktów mięsnych, jaj i produktów jajecznych przeznaczonych do spożycia przez ludzi (wzory weterynaryjnych świadectwa zdrowia, opracowywanie kwestionariuszy, tworzenie list specyficznych zakładów zatwierdzonych na kraje trzecie), w celu umożliwienia ich eksportu do państw trzecich.
  • Przygotowywanie audytów krajów trzecich mających na celu zatwierdzenie zakładów pozyskujących mięso drobiowe i produkujących produkty mięsne, jaja i produkty jajeczne do eksportu, udział w wyżej wymienionych audytach, opracowywanie wniosków pokontrolnych oraz uwag do protokółów i raportów pokontrolnych.
  • Przygotowywanie audytów FVO mających na celu weryfikację prawidłowego (zgodnego z wymaganiami UE) funkcjonowania nadzoru nad zakładami pozyskującymi mięso drobiowe i produkującymi produkty mięsne, jaja i produkty jajeczne, udział w wyżej wymienionych audytach, opracowywanie wniosków pokontrolnych oraz uwag do raportów i zaleceń pokontrolnych.
  • Współpraca z instytucjami rządowymi i organizacjami pozarządowymi w sprawach dotyczących wymagań weterynaryjnych dla mięsa drobiowego i produktów mięsnych, jaj i produktów jajecznych przeznaczonych do spożycia przez ludzi, w celu realizacji zadań związanych z nadzorem nad bezpieczeństwem żywności pochodzenia zwierzęcego.
  • Opiniowanie w zakresie właściwości Biura projektów aktów prawnych, w szczególności dotyczących bezpieczeństwa mięsa drobiowego i produktów mięsnych, jaj i produktów jajecznych przeznaczonych do spożycia przez ludzi opracowanych przez inne instytucje, przesłanych w ramach uzgodnień resortowych i międzyresortowych, w celu weryfikacji ich spójności z innymi normami prawnymi i dostosowania ich do polskich realiów.
  • Przygotowanie wkładów do instrukcji dla przedstawiciela Polski na posiedzenia grup roboczych KE oraz SCoPAFF w zakresie bezpieczeństwa mięsa drobiowego i produktów mięsnych, jaj i produktów jajecznych przeznaczonych do spożycia przez ludzi.
  • Opiniowanie wytycznych, przewodników dobrych praktyk higienicznych i produkcyjnych przygotowanych przez KE i organizacje branżowe w wyżej wymienionym zakresie dotyczącym bezpieczeństwa żywności.

WYMAGANIA NIEZBĘDNE

  • Wykształcenie: wyższe wyższe weterynaryjne lub technologia żywności
  • doświadczenie zawodowe: 3 lata w Inspekcji Weterynaryjnej lub w administracji publicznej na stanowisku o podobnym zakresie obowiązków
  • Wiedza: znajomość przepisów weterynaryjnych w zakresie bezpieczeństwa żywności pochodzenia zwierzęcego, znajomość przepisów Kodeksu postępowania administracyjnego.
  • Kompetencje: kreatywność, samodzielność, inicjatywa, rzetelność, komunikatywność, terminowość.
  • Umiejętności: bardzo dobrej organizacji pracy własnej oraz pracy pod presją czasu.
  • Znajomość języka angielskiego na poziomie B2.
  • Posiadanie obywatelstwa polskiego
  • Korzystanie z pełni praw publicznych
  • Nieskazanie prawomocnym wyrokiem za umyślne przestępstwo lub umyślne przestępstwo skarbowe

WYMAGANIA DODATKOWE

  • W przypadku lekarzy weterynarii - podyplomowe studia specjalizacyjne z zakresu bezpieczeństwa żywności pochodzenia zwierzęcego lub z epizootiologii i administracji weterynaryjnej.
  • W przypadku technologów żywności – kierunkowe studia podyplomowe.
  • Przeszkolenie: z zasad wdrażania i funkcjonowania systemu HACCP
  • Przeszkolenie: audytor wewnętrzny systemu HACCP,
  • Znajomość języka rosyjskiego na poziomie komunikatywnym.

DOKUMENTY I OŚWIADCZENIA NIEZBĘDNE

  • Życiorys/CV i list motywacyjny
  • Kopie dokumentów potwierdzających spełnienie wymagania niezbędnego w zakresie wykształcenia
  • Kopie dokumentów potwierdzających spełnienie wymagania niezbędnego w zakresie doświadczenia zawodowego / stażu pracy
  • Oświadczenie o posiadaniu obywatelstwa polskiego albo kopia dokumentu potwierdzającego posiadanie polskiego obywatelstwa
  • Oświadczenie o wyrażeniu zgody na przetwarzanie danych osobowych do celów naboru
  • Oświadczenie o korzystaniu z pełni praw publicznych
  • Oświadczenie o nieskazaniu prawomocnym wyrokiem za umyślne przestępstwo lub umyślne przestępstwo skarbowe

DOKUMENTY I OŚWIADCZENIA DODATKOWE

  • Kopia dokumentu potwierdzającego niepełnosprawność - w przypadku kandydatek/kandydatów, zamierzających skorzystać z pierwszeństwa w zatrudnieniu w przypadku, gdy znajdą się w gronie najlepszych kandydatek/kandydatów
  • Kopie dokumentów potwierdzających spełnienie wymagań dodatkowych w zakresie studiów podyplomowych, przeszkolenia.

TERMINY I MIEJSCE SKŁADANIA DOKUMENTÓW

  • Dokumenty należy złożyć do: 12.07.2017
  • Decyduje data: stempla pocztowego / osobistego dostarczenia oferty do urzędu
  • Miejsce składania dokumentów:
    Główny Inspektorat Weterynarii
    ul. Wspólna 30, 00–930 Warszawa
    z dopiskiem: „oferta pracy” i numerem ogłoszenia

INNE INFORMACJE:

W miesiącu poprzedzającym datę upublicznienia ogłoszenia wskaźnik zatrudnienia osób niepełnosprawnych w urzędzie, w rozumieniu przepisów o rehabilitacji zawodowej i społecznej oraz zatrudnianiu osób niepełnosprawnych, nie wynosi co najmniej 6%.

W miesiącu poprzedzającym datę upublicznienia ogłoszenia wskaźnik zatrudnienia osób niepełnosprawnych w urzędzie, w rozumieniu przepisów o rehabilitacji zawodowej i społecznej oraz zatrudnianiu osób niepełnosprawnych, nie wynosi co najmniej 6%.
Umowa o pracę na zastępstwo (od 01.08.2017 r.).
Proponowane wynagrodzenie zasadnicze: ok. 3800 zł brutto.
Oferty otrzymane lub uzupełniane po terminie nie będą rozpatrywane (decyduje data stempla pocztowego). Dokumenty złożone w aplikacji nie będą zwracane.
Kandydaci zakwalifikowani do dalszych etapów naboru zostaną powiadomieni telefoniczne lub e-mailem o ich terminie.
Po zakończeniu naboru oferty osób niezatrudnionych zostaną zniszczone.
Wzór oświadczeń dla kandydata do pobrania ze strony www.wetgiw.gov.pl – zakładka Praca.
Dodatkowe informacje: (22) 623-13-29.



Liczba odwiedzin: 2906

Wytworzył/odpowiada: Dyrektor Generalny

Jednostka organizacyjna: Główny Inspektorat Weterynarii w Warszawie

Udostępnił: Krzysztof Śliwiński

Komórka organizacyjna: Biuro Organizacyjne

Wprowadzono: 03.07.2017

Strona używa plików cookies, aby ułatwić Tobie korzystanie z serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza wyrażenie zgody. Więcej informacji w Polityce prywatności.

×