Główny Inspektorat Weterynarii w Warszawie
Ogłoszenie o naborze nr 12601ARCHIWALNE z dnia 03.07.2017 r.
-
Oferty do
12
lipca
2017
-
Wymiar etatu
1
-
Stanowiska
1
-
Status
koniec naboru
-
Dodatkowe
Pierwszeństwo dla osób z niepełnosprawnościami
Ogłoszenie z tym symbolem oznacza, że pierwszeństwo w zatrudnieniu mają osoby z niepełnosprawnościami, które spełniają wszystkie następujące warunki
- złożyły w terminie ofertę wraz z dokumentem potwierdzającym niepełnosprawność,
- spełniają warunki wymienione w ogłoszeniu,
- po rekrutacji znalazły się w gronie najlepszych kandydatów.
ZastępstwoOgłoszenie z tym symbolem oznacza, że urząd poszukuje kandydatów do pracy na czas przewidywanej nieobecności swojego pracownika. Jeśli w ogłoszeniu nie wskazano okresu zastępstwa, możesz o to spytać w urzędzie. Osoba zatrudniona na zastępstwo jest członkiem korpusu służby cywilnej.
Dyrektor Generalny poszukuje kandydatów/kandydatek na stanowisko
specjalista
do spraw: bezpieczeństwa żywności pochodzenia zwierzęcego
w Biurze Bezpieczeństwa Żywności Pochodzenia Zwierzęcego
Warszawa
Główny Inspektorat Weterynarii
ul. Wspólna 30
00-930 Warszawa
WARUNKI PRACY
ZAKRES ZADAŃ
- Ustalanie ogólnych kierunków działania i szczegółowych zasad postępowania organów Inspekcji Weterynaryjnej w zakresie bezpieczeństwa mięsa drobiowego i produktów mięsnych, jaj i produktów jajecznych przeznaczonych do spożycia przez ludzi, w celu ujednolicenia postępowania terenowych organów Inspekcji Weterynaryjnej.
- Prowadzenie spraw związanych z nadzorem nad przestrzeganiem warunków weterynaryjnych oraz bezpieczeństwem mięsa drobiowego i produktów mięsnych, jaj i produktów jajecznych.
- Opracowywanie projektów instrukcji/wytycznych Głównego Lekarza Weterynarii, a także projektów procedur dotyczących postępowania organów Inspekcji Weterynaryjnej w zakresie urzędowych kontroli bezpieczeństwa mięsa drobiowego i produktów mięsnych, jaj i produktów jajecznych przeznaczonych do spożycia przez ludzi.
- Ustalanie warunków weterynaryjnych obowiązujących przy produkcji oraz wywozie mięsa drobiowego i produktów mięsnych, jaj i produktów jajecznych przeznaczonych do spożycia przez ludzi (wzory weterynaryjnych świadectwa zdrowia, opracowywanie kwestionariuszy, tworzenie list specyficznych zakładów zatwierdzonych na kraje trzecie), w celu umożliwienia ich eksportu do państw trzecich.
- Przygotowywanie audytów krajów trzecich mających na celu zatwierdzenie zakładów pozyskujących mięso drobiowe i produkujących produkty mięsne, jaja i produkty jajeczne do eksportu, udział w wyżej wymienionych audytach, opracowywanie wniosków pokontrolnych oraz uwag do protokółów i raportów pokontrolnych.
- Przygotowywanie audytów FVO mających na celu weryfikację prawidłowego (zgodnego z wymaganiami UE) funkcjonowania nadzoru nad zakładami pozyskującymi mięso drobiowe i produkującymi produkty mięsne, jaja i produkty jajeczne, udział w wyżej wymienionych audytach, opracowywanie wniosków pokontrolnych oraz uwag do raportów i zaleceń pokontrolnych.
- Współpraca z instytucjami rządowymi i organizacjami pozarządowymi w sprawach dotyczących wymagań weterynaryjnych dla mięsa drobiowego i produktów mięsnych, jaj i produktów jajecznych przeznaczonych do spożycia przez ludzi, w celu realizacji zadań związanych z nadzorem nad bezpieczeństwem żywności pochodzenia zwierzęcego.
- Opiniowanie w zakresie właściwości Biura projektów aktów prawnych, w szczególności dotyczących bezpieczeństwa mięsa drobiowego i produktów mięsnych, jaj i produktów jajecznych przeznaczonych do spożycia przez ludzi opracowanych przez inne instytucje, przesłanych w ramach uzgodnień resortowych i międzyresortowych, w celu weryfikacji ich spójności z innymi normami prawnymi i dostosowania ich do polskich realiów.
- Przygotowanie wkładów do instrukcji dla przedstawiciela Polski na posiedzenia grup roboczych KE oraz SCoPAFF w zakresie bezpieczeństwa mięsa drobiowego i produktów mięsnych, jaj i produktów jajecznych przeznaczonych do spożycia przez ludzi.
- Opiniowanie wytycznych, przewodników dobrych praktyk higienicznych i produkcyjnych przygotowanych przez KE i organizacje branżowe w wyżej wymienionym zakresie dotyczącym bezpieczeństwa żywności.
WYMAGANIA NIEZBĘDNE
- Wykształcenie: wyższe wyższe weterynaryjne lub technologia żywności
- doświadczenie zawodowe: 3 lata w Inspekcji Weterynaryjnej lub w administracji publicznej na stanowisku o podobnym zakresie obowiązków
- Wiedza: znajomość przepisów weterynaryjnych w zakresie bezpieczeństwa żywności pochodzenia zwierzęcego, znajomość przepisów Kodeksu postępowania administracyjnego.
- Kompetencje: kreatywność, samodzielność, inicjatywa, rzetelność, komunikatywność, terminowość.
- Umiejętności: bardzo dobrej organizacji pracy własnej oraz pracy pod presją czasu.
- Znajomość języka angielskiego na poziomie B2.
- Posiadanie obywatelstwa polskiego
- Korzystanie z pełni praw publicznych
- Nieskazanie prawomocnym wyrokiem za umyślne przestępstwo lub umyślne przestępstwo skarbowe
WYMAGANIA DODATKOWE
- W przypadku lekarzy weterynarii - podyplomowe studia specjalizacyjne z zakresu bezpieczeństwa żywności pochodzenia zwierzęcego lub z epizootiologii i administracji weterynaryjnej.
- W przypadku technologów żywności – kierunkowe studia podyplomowe.
- Przeszkolenie: z zasad wdrażania i funkcjonowania systemu HACCP
- Przeszkolenie: audytor wewnętrzny systemu HACCP,
- Znajomość języka rosyjskiego na poziomie komunikatywnym.
DOKUMENTY I OŚWIADCZENIA NIEZBĘDNE
- Życiorys/CV i list motywacyjny
- Kopie dokumentów potwierdzających spełnienie wymagania niezbędnego w zakresie wykształcenia
- Kopie dokumentów potwierdzających spełnienie wymagania niezbędnego w zakresie doświadczenia zawodowego / stażu pracy
- Oświadczenie o posiadaniu obywatelstwa polskiego albo kopia dokumentu potwierdzającego posiadanie polskiego obywatelstwa
- Oświadczenie o wyrażeniu zgody na przetwarzanie danych osobowych do celów naboru
- Oświadczenie o korzystaniu z pełni praw publicznych
- Oświadczenie o nieskazaniu prawomocnym wyrokiem za umyślne przestępstwo lub umyślne przestępstwo skarbowe
DOKUMENTY I OŚWIADCZENIA DODATKOWE
- Kopia dokumentu potwierdzającego niepełnosprawność - w przypadku kandydatek/kandydatów, zamierzających skorzystać z pierwszeństwa w zatrudnieniu w przypadku, gdy znajdą się w gronie najlepszych kandydatek/kandydatów
- Kopie dokumentów potwierdzających spełnienie wymagań dodatkowych w zakresie studiów podyplomowych, przeszkolenia.
TERMINY I MIEJSCE SKŁADANIA DOKUMENTÓW
- Dokumenty należy złożyć do: 12.07.2017
- Decyduje data: stempla pocztowego / osobistego dostarczenia oferty do urzędu
- Miejsce składania dokumentów:
Główny Inspektorat Weterynarii
ul. Wspólna 30, 00–930 Warszawa
z dopiskiem: „oferta pracy” i numerem ogłoszenia
INNE INFORMACJE:
W miesiącu poprzedzającym datę upublicznienia ogłoszenia wskaźnik zatrudnienia osób niepełnosprawnych w urzędzie, w rozumieniu przepisów o rehabilitacji zawodowej i społecznej oraz zatrudnianiu osób niepełnosprawnych, nie wynosi co najmniej 6%.
W miesiącu poprzedzającym datę upublicznienia ogłoszenia wskaźnik zatrudnienia osób niepełnosprawnych w urzędzie, w rozumieniu przepisów o rehabilitacji zawodowej i społecznej oraz zatrudnianiu osób niepełnosprawnych, nie wynosi co najmniej 6%.
Umowa o pracę na zastępstwo (od 01.08.2017 r.).
Proponowane wynagrodzenie zasadnicze: ok. 3800 zł brutto.
Oferty otrzymane lub uzupełniane po terminie nie będą rozpatrywane (decyduje data stempla pocztowego). Dokumenty złożone w aplikacji nie będą zwracane.
Kandydaci zakwalifikowani do dalszych etapów naboru zostaną powiadomieni telefoniczne lub e-mailem o ich terminie.
Po zakończeniu naboru oferty osób niezatrudnionych zostaną zniszczone.
Wzór oświadczeń dla kandydata do pobrania ze strony www.wetgiw.gov.pl – zakładka Praca.
Dodatkowe informacje: (22) 623-13-29.