Główny Inspektorat Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych w Warszawie
Ogłoszenie o naborze nr 955ARCHIWALNE z dnia 28.06.2016 r.
-
Oferty do
7
lipca
2016
-
Wymiar etatu
1
-
Stanowiska
1
-
Status
koniec naboru
-
Dodatkowe
Pierwszeństwo dla osób z niepełnosprawnościami
Ogłoszenie z tym symbolem oznacza, że pierwszeństwo w zatrudnieniu mają osoby z niepełnosprawnościami, które spełniają wszystkie następujące warunki
- złożyły w terminie ofertę wraz z dokumentem potwierdzającym niepełnosprawność,
- spełniają warunki wymienione w ogłoszeniu,
- po rekrutacji znalazły się w gronie najlepszych kandydatów.
ZastępstwoOgłoszenie z tym symbolem oznacza, że urząd poszukuje kandydatów do pracy na czas przewidywanej nieobecności swojego pracownika. Jeśli w ogłoszeniu nie wskazano okresu zastępstwa, możesz o to spytać w urzędzie. Osoba zatrudniona na zastępstwo jest członkiem korpusu służby cywilnej.
Dyrektor Generalny poszukuje kandydatów/kandydatek na stanowisko
starszy specjalista
do spraw: kontroli jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych
w Biurze Kontroli Jakości Handlowej
Warszawa
00-930 Warszawa, ul. Wspólna 30
00-930 Warszawa, ul. Wspólna 30
WARUNKI PRACY
ZAKRES ZADAŃ
- Realizacja zadań związanych z kontrolą jakości handlowej przetworów owocowo-warzywnych, octu, ziół i przypraw oraz nawozów.
- Opracowywanie Programów kontroli, Informacji zbiorczych o wynikach kontroli oraz instrukcji dla WIJHARS dotyczących przetworów owocowo-warzywnych, octu, ziół i przypraw oraz nawozów.
- Przygotowywanie propozycji tematów kontroli do Rocznego ramowego planu kontroli, przygotowywanie Wytycznych kwartalnych do planów kontroli w zakresie w/w branż.
- Przygotowywanie projektów opinii Głównego Inspektora JHARS odnośnie przetworów owocowo-warzywnych ubiegających się o przyznanie znaku „Poznaj Dobrą Żywność”.
- Przygotowywanie pod względem merytorycznym szkoleń w zakresie jakości handlowej ww. grup artykułów rolno-spożywczych.
- Wykonywanie innych poleceń służbowych zleconych przez przełożonego w ramach zadań biura.
WYMAGANIA NIEZBĘDNE
- Wykształcenie: wyższe technologia żywności, rolnicze lub pokrewne
- doświadczenie zawodowe: 2 lata w obszarze branż produkcji spożywczej, ze szczególnym uwzględnieniem przetwórstwa owocowo-warzywnego
- wiedza w zakresie przetwórstwa owocowo-warzywnego, octu, ziół i przypraw oraz w zakresie jakości handlowej ww. branż
- umiejętność analizy i interpretacji przepisów
- umiejętność przekazywania informacji w sposób jasny, precyzyjny i zwięzły
- obsługa programów komputerowych w zakresie MS Office
- znajomość języka angielskiego na poziomie komunikatywnym
- Posiadanie obywatelstwa polskiego
- Korzystanie z pełni praw publicznych
- Nieskazanie prawomocnym wyrokiem za umyślne przestępstwo lub umyślne przestępstwo skarbowe
WYMAGANIA DODATKOWE
- doświadczenie w branży nawozowej
- umiejętność pracy w zespole
- znajomość funkcjonowania polskiej administracji publicznej
- znajomość podstawowych zagadnień związanych z prawodawstwem UE
- znajomość systemu urzędowej kontroli żywności w Polsce
DOKUMENTY I OŚWIADCZENIA NIEZBĘDNE
- Życiorys/CV i list motywacyjny
- Kopie dokumentów potwierdzających spełnienie wymagania niezbędnego w zakresie wykształcenia
- Kopie dokumentów potwierdzających spełnienie wymagania niezbędnego w zakresie doświadczenia zawodowego / stażu pracy
- np. świadectwa pracy, zaświadczenie o doświadczeniu zawodowym w określonym obszarze, zakres obowiązków, opis stanowiska podpisane przez poprzednie miejsce stażu/praktyk/pracy
- Oświadczenie o posiadaniu obywatelstwa polskiego albo kopia dokumentu potwierdzającego posiadanie polskiego obywatelstwa
- Oświadczenie o wyrażeniu zgody na przetwarzanie danych osobowych do celów naboru
- Oświadczenie o korzystaniu z pełni praw publicznych
- Oświadczenie o nieskazaniu prawomocnym wyrokiem za umyślne przestępstwo lub umyślne przestępstwo skarbowe
DOKUMENTY I OŚWIADCZENIA DODATKOWE
- Kopia dokumentu potwierdzającego niepełnosprawność - w przypadku kandydatek/kandydatów, zamierzających skorzystać z pierwszeństwa w zatrudnieniu w przypadku, gdy znajdą się w gronie najlepszych kandydatek/kandydatów
- Kopie dokumentów potwierdzających spełnienie wymagania dodatkowego w zakresie doświadczenia zawodowego / stażu pracy
- np. oprócz świadectw pracy: zaświadczenie o doświadczeniu zawodowym w określonym obszarze lub zakres obowiązków, opis stanowiska podpisane przez poprzednie miejsce stażu/praktyk/pracy.
TERMINY I MIEJSCE SKŁADANIA DOKUMENTÓW
- Dokumenty należy złożyć do: 07.07.2016
- Decyduje data: stempla pocztowego / osobistego dostarczenia oferty do urzędu
- Miejsce składania dokumentów:
Główny Inspektorat Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych, ul. Wspólna 30, 00-930 Warszawa
INNE INFORMACJE:
W miesiącu poprzedzającym datę upublicznienia ogłoszenia wskaźnik zatrudnienia osób niepełnosprawnych w urzędzie, w rozumieniu przepisów o rehabilitacji zawodowej i społecznej oraz zatrudnianiu osób niepełnosprawnych, nie wynosi co najmniej 6%.
Wymagane oświadczenia, życiorys i list motywacyjny wymienione w ogłoszeniu powinny być podpisane przez kandydata składającego ofertę. Prosimy o umieszczenie na ofercie dopisku "starszy specjalista BKJ". Imiona i nazwiska kandydatów, którzy spełniają wymagania formalne, stanowią informację publiczną w zakresie objętym wymaganiami określonymi
w ogłoszeniu o naborze. Oferty kandydatów otrzymane po terminie (decyduje data stempla pocztowego) lub niespełniające stawianych wymagań formalnych nie biorą udziału
w kolejnym etapie selekcji. Kandydaci, którzy zakwalifikowali się do kolejnych etapów naboru, będą o tym informowani telefonicznie lub za pomocą poczty elektronicznej.
Postępowanie kwalifikacyjne w GIJHARS składa się z następujących etapów: I etap - test wiedzy i/lub sprawdzian umiejętności; II etap - rozmowa kwalifikacyjna. Warunkiem przejścia do drugiego etapu jest uzyskanie przez kandydata w I etapie minimum 60% poprawnych odpowiedzi. Dokumenty nadesłane przez kandydatów przechowywane są przez okres trzech miesięcy od dnia zatrudnienia wybranego kandydata lub od dnia zakończenia naboru bez wyłonienia kandydata. Po tym terminie dokumenty są komisyjnie niszczone.
Do składania dokumentów zachęcamy również osoby niepełnosprawne. Dodatkowe informacje można uzyskać pod nr. tel. 022 623 29 14.