Główny Inspektorat Sanitarny w Warszawie

Ogłoszenie o naborze nr 21735ARCHIWALNE z dnia 05.02.2018 r.

  • Oferty do
    15

    lutego

    2018

  • Wymiar etatu
    1
  • Stanowiska
    1
  • Status
    koniec naboru
  • Dodatkowe
    Pierwszeństwo dla osób z niepełnosprawnościami

    Ogłoszenie z tym symbolem oznacza, że pierwszeństwo w zatrudnieniu mają osoby z niepełnosprawnościami, które spełniają wszystkie następujące warunki

    • złożyły w terminie ofertę wraz z dokumentem potwierdzającym niepełnosprawność,
    • spełniają warunki wymienione w ogłoszeniu,
    • po rekrutacji znalazły się w gronie najlepszych kandydatów.
Nabór zakończony. Wynik naboru dostępny jest TUTAJ


Dyrektor Generalny Głównego Inspektoratu Sanitarnego poszukuje kandydatów/kandydatek na stanowisko

starszy specjalista

Departament Bezpieczeństwa Żywności i Żywienia



Miejsce wykonywania pracy:

Warszawa

Adres urzędu:

Główny Inspektorat Sanitarny
ul. Targowa 65,
03-729 Warszawa

WARUNKI PRACY

Praca administracyjno-biurowa, obsługa komputera powyżej 4 godzin dziennie, użytkowanie sprzętu biurowego (telefon, drukarka, kserokopiarka).

ZAKRES ZADAŃ

  • Zapewnianie skutecznej komunikacji między organami urzędowej kontroli żywności i pasz w Polsce, oraz między tymi organami w Polsce, a punktem kontaktowym Komisji Europejskiej, na potrzeby sieci RASFF
  • Przygotowywanie i przekazywanie do Komisji Europejskiej powiadomień o niebezpiecznej żywności i paszach
  • Współpraca z pozostałymi państwami członkowskimi UE w zakresie wymiany informacji o niebezpiecznej żywności i paszach, a także zapewnienie właściwego funkcjonowania punktu kontaktowego INFOSAN w Polsce
  • Współpraca z ekspertami w zakresie oceny ryzyka oraz kwestii merytorycznych w toczących się postępowaniach dotyczących zagrożeń występujących w żywności
  • Współpraca w zakresie RASFF z Podpunktem Krajowego Punktu Kontaktowego w Głównym Inspektoracie Weterynarii, stacjami sanitarno-epidemiologicznymi oraz jednostkami organizacyjnymi działającymi na rzecz systemu RASFF w Polsce
  • Uczestnictwo w spotkaniach gremiów Unii Europejskiej dotyczących systemu RASFF oraz udział w inicjatywach związanych z rozwojem systemu RASFF w Polsce
  • Udzielanie odpowiedzi na pytania kierowane przez konsumentów lub firmy z branży spożywczej dotyczące systemu RASFF i zagrożeń występujących w żywności
  • Udział w kontrolach tematycznych oraz kompleksowych prowadzonych przez pracowników Głównego Inspektoratu Sanitarnego w Wojewódzkich, Powiatowych oraz Granicznych Stacjach Sanitarno-Epidemiologicznych

WYMAGANIA NIEZBĘDNE

  • Wykształcenie: wyższe technologia żywności, żywienie człowieka lub pokrewne, zdrowie publiczne lub pokrewne, chemia, biochemia lub pokrewne
  • doświadczenie zawodowe: 3 lata w obszarze bezpieczeństwa żywności
  • Wiedza z zakresu bezpieczeństwa żywności i żywienia
  • Znajomość ustawy o Państwowej Inspekcji Sanitarnej
  • Znajomość ustawy Kodeks Postępowania Administracyjnego
  • Znajomość przepisów krajowych i unijnych z zakresu bezpieczeństwa żywności i żywienia
  • Znajomość języka angielskiego na poziomie co najmniej średniozaawansowanym (B2 lub wyższy)
  • Znajomość pakietu MS Office (edytor tekstu, arkusz kalkulacyjny, tworzenie prezentacji multimedialnych)
  • Umiejętność pracy w zespole
  • Odporność na stres
  • Komunikatywność
  • Dobra organizacja pracy własnej
  • Posiadanie obywatelstwa polskiego
  • Korzystanie z pełni praw publicznych
  • Nieskazanie prawomocnym wyrokiem za umyślne przestępstwo lub umyślne przestępstwo skarbowe

WYMAGANIA DODATKOWE

  • Odpowiedzialność
  • Rzetelność
  • Umiejętność pracy pod presją czasu
  • Dyspozycyjność (gotowość do wyjazdów służbowych)

DOKUMENTY I OŚWIADCZENIA NIEZBĘDNE

  • Życiorys/CV i list motywacyjny
  • Kopie dokumentów potwierdzających spełnienie wymagania niezbędnego w zakresie wykształcenia
  • Kopie dokumentów potwierdzających spełnienie wymagania niezbędnego w zakresie doświadczenia zawodowego / stażu pracy
  • Oświadczenie o posiadaniu obywatelstwa polskiego albo kopia dokumentu potwierdzającego posiadanie polskiego obywatelstwa
  • Oświadczenie o wyrażeniu zgody na przetwarzanie danych osobowych do celów naboru
  • Oświadczenie o korzystaniu z pełni praw publicznych
  • Oświadczenie o nieskazaniu prawomocnym wyrokiem za umyślne przestępstwo lub umyślne przestępstwo skarbowe

DOKUMENTY I OŚWIADCZENIA DODATKOWE

  • Kopia dokumentu potwierdzającego niepełnosprawność - w przypadku kandydatek/kandydatów, zamierzających skorzystać z pierwszeństwa w zatrudnieniu w przypadku, gdy znajdą się w gronie najlepszych kandydatek/kandydatów

TERMINY I MIEJSCE SKŁADANIA DOKUMENTÓW

  • Dokumenty należy złożyć do: 15.02.2018
  • Decyduje data: stempla pocztowego / osobistego dostarczenia oferty do urzędu
  • Miejsce składania dokumentów:
    Główny Inspektorat Sanitarny
    ul. Targowa 65,
    03-729 Warszawa

INNE INFORMACJE:

W miesiącu poprzedzającym datę upublicznienia ogłoszenia wskaźnik zatrudnienia osób niepełnosprawnych w urzędzie, w rozumieniu przepisów o rehabilitacji zawodowej i społecznej oraz zatrudnianiu osób niepełnosprawnych, nie wynosi co najmniej 6%.

Nasz urząd jest pracodawcą równych szans i wszystkie aplikacje są rozważane z równą uwagą, bez względu na płeć, wiek, niepełnosprawność, rasę, narodowość, przekonania polityczne, przynależność związkową, pochodzenie etniczne, wyznanie, orientację seksualną czy też jakąkolwiek inną cechę prawnie chronioną. Dokumenty należy składać lub przesyłać w terminie do dnia 15.02.2018 r. (liczy się data stempla pocztowego ) na adres Główny Inspektorat Sanitarny ul. Targowa 65, 03-729 Warszawa obowiązkowo z dopiskiem „starszy specjalista BŻ” na kopercie lub liście motywacyjnym. Oferty odrzucone zostaną komisyjnie zniszczone. Kandydaci zakwalifikowani zostaną powiadomienie o terminie postępowania kwalifikacyjnego.
Dodatkowe informacje można uzyskać pod numerem telefonu (22) 536-14-36.



Liczba odwiedzin: 2933

Wytworzył/odpowiada: Dyrektor Generalny Głównego Inspektoratu Sanitarnego

Jednostka organizacyjna: Główny Inspektorat Sanitarny w Warszawie

Udostępnił: Michał Gulajew

Komórka organizacyjna: Biuro Dyrektora Generalnego

Wprowadzono: 05.02.2018

Strona używa plików cookies, aby ułatwić Tobie korzystanie z serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza wyrażenie zgody. Więcej informacji w Polityce prywatności.

×