Główny Inspektorat Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych w Warszawie

Ogłoszenie o naborze nr 16997ARCHIWALNE z dnia 23.10.2017 r.

  • Oferty do
    17

    listopada

    2017

  • Wymiar etatu
    1
  • Stanowiska
    1
  • Status
    koniec naboru
  • Dodatkowe
    Pierwszeństwo dla osób z niepełnosprawnościami

    Ogłoszenie z tym symbolem oznacza, że pierwszeństwo w zatrudnieniu mają osoby z niepełnosprawnościami, które spełniają wszystkie następujące warunki

    • złożyły w terminie ofertę wraz z dokumentem potwierdzającym niepełnosprawność,
    • spełniają warunki wymienione w ogłoszeniu,
    • po rekrutacji znalazły się w gronie najlepszych kandydatów.
    Zastępstwo

    Ogłoszenie z tym symbolem oznacza, że urząd poszukuje kandydatów do pracy na czas przewidywanej nieobecności swojego pracownika. Jeśli w ogłoszeniu nie wskazano okresu zastępstwa, możesz o to spytać w urzędzie. Osoba zatrudniona na zastępstwo jest członkiem korpusu służby cywilnej.

Nabór zakończony. Wynik naboru dostępny jest TUTAJ


Dyrektor Generalny poszukuje kandydatów/kandydatek na stanowisko

specjalista

do spraw: kontroli jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych

w Biurze Kontroli Jakości Handlowej



Miejsce wykonywania pracy:

Warszawa

Adres urzędu:

00-930 Warszawa, ul. Wspólna 30

WARUNKI PRACY

- praca biurowa, - stały duży dopływ informacji i gotowość do odpowiedzi, - wyjazdy służbowe, - użytkowanie sprzętu biurowego, - praca przy monitorze ekranowym powyżej 4 godz. dziennie, - GIJHARS ma siedzibę w budynku Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi w Warszawie, który jest dostosowany do potrzeb osób niepełnosprawnych poprzez zapewnienie odpowiedniej szerokości ciągów komunikacyjnych, brak progów na ciągach komunikacyjnych, wyłożenie na ciągach komunikacyjnych wykładziny antypoślizgowej, dostosowanie toalet, - budynek może stwarzać problemy dla osób niepełnosprawnych ruchowo ze względu na korytarze dzielone drzwiami z samozamykaczami.

ZAKRES ZADAŃ

  • Realizacja zadań związanych z kontrolą jakości handlowej napojów bezalkoholowych, wyrobów cukierniczych, ciastkarskich, miodu i cukru.
  • Opracowywanie Programów kontroli, Informacji zbiorczych o wynikach kontroli oraz instrukcji dla WIJHARS dotyczących napojów bezalkoholowych, wyrobów cukierniczych, ciastkarskich, miodu i cukru.
  • Przygotowywanie propozycji tematów kontroli do Rocznego ramowego planu kontroli, przygotowywanie Wytycznych kwartalnych do planów kontroli w zakresie ww. branż.
  • Przygotowywanie projektów opinii Głównego Inspektora JHARS odnośnie napojów bezalkoholowych, wyrobów cukierniczych, ciastkarskich i miodu ubiegających się o przyznanie znaku „Poznaj Dobrą Żywność”.
  • Przygotowywanie pod względem merytorycznym szkoleń w zakresie jakości handlowej ww. grup artykułów rolno-spożywczych.
  • Współpraca z komórkami organizacyjnymi MRiRW, wojewódzkimi inspektoratami JHARS, biurami GIJHARS oraz jednostkami realizującymi politykę rolną państwa w zakresie ww. branż.
  • Wykonywanie innych poleceń służbowych zleconych przez przełożonego w ramach zadań biura.

WYMAGANIA NIEZBĘDNE

  • Wykształcenie: wyższe technologia rolno-spożywcza lub pokrewne
  • doświadczenie zawodowe: 1 rok branże produkcji spożywczej, ze szczególnym uwzględnieniem napojów bezalkoholowych, wyrobów cukierniczych, ciastkarskich, miodu i cukru.
  • znajomość przepisów ustawy o jakości handlowej artykułów rolno-spozywczych
  • umiejętność analizy i interpretacji przepisów
  • umiejętność pracy w zespole
  • umiejętność przekazywania informacji w sposób jasny, precyzyjny i zwięzły
  • obsługa programów komputerowych w zakresie MS Office
  • znajomość języka angielskiego na poziomie komunikatywnym
  • znajomość podstawowych zagadnień związanych z prawodawstwem UE.
  • Posiadanie obywatelstwa polskiego
  • Korzystanie z pełni praw publicznych
  • Nieskazanie prawomocnym wyrokiem za umyślne przestępstwo lub umyślne przestępstwo skarbowe

WYMAGANIA DODATKOWE

  • znajomość funkcjonowania polskiej administracji publicznej
  • znajomość systemu urzędowej kontroli żywności w Polsce

DOKUMENTY I OŚWIADCZENIA NIEZBĘDNE

  • Życiorys/CV i list motywacyjny
  • Kopie dokumentów potwierdzających spełnienie wymagania niezbędnego w zakresie wykształcenia
  • Kopie dokumentów potwierdzających spełnienie wymagania niezbędnego w zakresie doświadczenia zawodowego / stażu pracy
  • (np. świadectwa pracy, zaświadczenie o doświadczeniu zawodowym w określonym obszarze, zakres obowiązków, opis stanowiska podpisane przez poprzednie miejsce stażu/praktyk/pracy)
  • Oświadczenie o posiadaniu obywatelstwa polskiego albo kopia dokumentu potwierdzającego posiadanie polskiego obywatelstwa
  • Oświadczenie o wyrażeniu zgody na przetwarzanie danych osobowych do celów naboru
  • Oświadczenie o korzystaniu z pełni praw publicznych
  • Oświadczenie o nieskazaniu prawomocnym wyrokiem za umyślne przestępstwo lub umyślne przestępstwo skarbowe

DOKUMENTY I OŚWIADCZENIA DODATKOWE

  • Kopia dokumentu potwierdzającego niepełnosprawność - w przypadku kandydatek/kandydatów, zamierzających skorzystać z pierwszeństwa w zatrudnieniu w przypadku, gdy znajdą się w gronie najlepszych kandydatek/kandydatów

TERMINY I MIEJSCE SKŁADANIA DOKUMENTÓW

  • Dokumenty należy złożyć do: 17.11.2017
  • Decyduje data: wpływu oferty do urzędu
  • Miejsce składania dokumentów:
    Główny Inspektorat Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych, ul. Wspólna 30, 00-930 Warszawa

INNE INFORMACJE:

W miesiącu poprzedzającym datę upublicznienia ogłoszenia wskaźnik zatrudnienia osób niepełnosprawnych w urzędzie, w rozumieniu przepisów o rehabilitacji zawodowej i społecznej oraz zatrudnianiu osób niepełnosprawnych, nie wynosi co najmniej 6%.

Wymagane oświadczenia, życiorys i list motywacyjny wymienione w ogłoszeniu powinny być podpisane własnoręcznie przez kandydata składającego ofertę. Prosimy o umieszczenie na ofercie dopisku "specjalista BKJ".
Imiona i nazwiska kandydatów, którzy spełniają wymagania formalne, stanowią informację publiczną w zakresie objętym wymaganiami określonymi w ogłoszeniu o naborze. Oferty kandydatów otrzymane po terminie lub niespełniające stawianych wymagań formalnych nie biorą udziału w kolejnym etapie selekcji. Kandydaci, którzy zakwalifikowali się do kolejnych etapów naboru, będą o tym informowani telefonicznie lub za pomocą poczty elektronicznej.

Postępowanie kwalifikacyjne w GIJHARS składa się z następujących etapów: I etap - test wiedzy i/lub sprawdzian umiejętności; II etap - rozmowa kwalifikacyjna. Warunkiem przejścia do drugiego etapu jest uzyskanie przez kandydata w I etapie minimum 60% poprawnych odpowiedzi. Dokumenty nadesłane przez kandydatów przechowywane są przez okres trzech miesięcy od dnia zatrudnienia wybranego kandydata lub od dnia zakończenia naboru bez wyłonienia kandydata. Po tym terminie dokumenty są komisyjnie niszczone. Dodatkowe informacje można uzyskać pod nr. tel. 22 623 29 13.
Do składania dokumentów zachęcamy również osoby niepełnosprawne.

Nasz urząd jest pracodawcą równych szans i wszystkie aplikacje są rozważane z równą uwagą bez względu na płeć, wiek, niepełnosprawność, rasę, narodowość, przekonania polityczne, przynależność związkową, pochodzenie etniczne, wyznanie, orientacje seksualną czy też jakąkolwiek inną cechę prawnie chronioną.

Administratorem danych osobowych kandydatek/kandydatów jest Główny Inspektorat Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych. Dane będą przetwarzane w celach związanych z zatrudnieniem. Każda osoba ma prawo dostępu do treści swoich danych oraz możliwość ich poprawiania.



Liczba odwiedzin: 3688

Wytworzył/odpowiada: Dyrektor Generalny

Jednostka organizacyjna: Główny Inspektorat Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych w Warszawie

Udostępnił: Dorota Sobczak

Komórka organizacyjna: Biuro Kadr i Szkoleń

Wprowadzono: 23.10.2017

Strona używa plików cookies, aby ułatwić Tobie korzystanie z serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza wyrażenie zgody. Więcej informacji w Polityce prywatności.

×